Det skjer mye i Sola!

Bor du i Sola skal det mye til for at du kjeder deg. Solabuen er et engasjert folkeslag, med stor dugnadsiver og utrolig mange som står på for organisere små og store festivaler, forestillinger, idrettsturneringer og andre arrangementer. Her er litt info om noe av det som skjer i Sola:

Dragefestival på Hellestø
Dragefestivalen på Hellestø har blitt arrangert hvert år siden 1989 og er Norges største og eldste årlige dragefest. Ideen til Dragefestivalen ble unnfanget i 1989 under en idédugnad blant foreldrerepresentanter fra skoler og barnehager i Sola. Sola var den gang i stor vekst, med mange innflyttere fra inn- og utland. Målet var å finne aktiviteter som barn og voksne kunne glede seg over sammen, og på den måten styrke nærmiljøene. I dag er Dragefestivalen er et samarbeid mellom Sola Drageklubb, Sola kommune og Idrettslaget Havdur, og den avholdes vanligvis en helg i månedsskiftet mai/juni.

Sola kulturhus
Det skjer i utrolig mye i Sola kulturhus, som rommer virksomheter som Sola folkebibliotek, Sola kulturskole og Sola fritidsklubb. Her finner du også Kultur- og fritidsadministrasjonen samt en koselig kafé.  Kulturhuset har dessuten mange flotte sceneforestillinger, og du kan holde deg oppdatert på programmet her.

Sola Airshow
Med Avinor og Stavanger lufthavn Sola som vertskap og Sola Flystasjons flyklubb og Stavanger fallskjermklubb som arrangør – med god hjelp av Sola flyklubb – er Sola Airshow en familiefest som samler 30-40 000 tilskuere. I 2017 feiret flyplassen 80-årsjubileum, og maken til flyfest skal du lete lenge etter. Sola Airshow er et fast årlig arrangement som må oppleves!

Soladagene
Soladagene er en årlig begivenhet som normalt avholdes i juni. Arrangør er FLYT, en organisasjon som samler næringsdrivende i Sola, men på disse dagene trør også en rekke frivillige organisasjoner til for å lage fest og show i Sola sentrum.

Sola Smaksfest
Sola ligger midt i matfatet, og det er derfor mange gode grunner til å få med seg smaksfestivalen som finner sted i Solakrossen i september. Sola Smaksfest byr på deilige smaker fra mataktører i kommunen. Fra et 20-talls boder kan du smake små retter som alle inneholder, og er preget av de herlige råvarene som produseres lokalt.

Det skjer selvsagt mye mer i Sola i løpet av et år, men dette var hvert fall en liten smakebit!