Nye boligtomter i Krabbavigå!

Det nye, flotte boligområdet på Jåsund-halvøya i Sola kommune har allerede blitt et godt sted å bo. Med nydelig beliggenhet ved innseilingen til Hafrsfjord blir dette et svært godt sted å bo for den som ønsker å bo nær sjøen og med nærhet til alt det spennende regionen har å by på av både arbeidsplasser, naturopplevelser og turmuligheter, offentlig kommunikasjon og mye mer.

Her i Krabbavigå på Jåsund ligger alt til rette for barnefamilier. Læringsverkstedet Jåsund Barnehage åpnet i 2016, med moderne fasiliteter og flotte lokaler. Helt nede ved fjordkanten har Sola kommune har sikret seg tomt til ny skole. Denne tomten ligger ved Felt K. I følge kommunens handlingsplan er antatt ferdigstilling 2024. Nærbutikk er  etablert på Myklebust, Rema 1000 åpnet sin butikk i september.

Planen for felt K på Jåsund, er utarbeidet av Jåsund Utviklingsselskap. Planen ble godkjent 26. april 2018. Feltene K1-K5 består av tomter til 180-238 boliger med tilhørende infrastruktur, lekeplasser og boliger. Av disse har tomteselskapet 45 boliger. De første tomtene legges ut i prosjektkonkurranse i november, og vil trolig komme for salg våren 2019.

Jåsund Utviklingsselskap kontrollerer store deler av Felt K.  Noen tomter eies av andre grunneiere. Sola tomteselskap eier 34 % av Jåsund utviklingsselskap og vil dermed eie 34 % av de tomter som Jåsund Utviklingsselskap har på feltet.  Denne andelen har gitt oss tomter til rekkehus av ulike størrelser og noen få leiligheter.

Krabbavigå har egen nettside som du finner her.  På nettsiden finner du blant annet flere bilder, kart over utbyggingsområdet og informasjon om nærmeste butikker og skoler.

Aktuelle delfelt i Jåsund